mandag 2. mars 2009

Travel, men utrolig artig helg

I helgen har jeg hatt det sinnsykt travelt, men utrolig kjekt.
Det hele startet fredag kveld med foredrag om søk fra snøscooter av Astri Hauge fra Rukan lag i Telemak. Foredraget var utrolig interessant, men jeg fikk ikke med meg hele for midt i foredraget ble jeg kalt ut på aksjon. Jeg hev meg i bilen og reiste hjem for å skifte og hente Kajsa. I det jeg fikk plassert Kajsa i bilen kom en melding om at savnede var funnet.
Et par timer senere bar det i vei på nattevakt. Etter denne fikk jeg sovet et par timer før det var ruintrening på Arna jordsortering med Astri Hauge og Karen Sofie Skotheim som instruktører.
Først trente vi på å søke på byggeplass hvor vi hadde en figurant på toppen av en kvisthaug, oppå en container og oppå en ca 5 meter høy sak. Denne oppgaven løste Kajsa kjempefint. Det var veldig god motvind og Kajsa fikk figurantene ganske fort i nesen. Hun brukte heller ikke lange tiden på å lokaliserer de. Deretter fikk en en kort økt med et langt utslag, mens vi ventet på at den andre gruppen skulle bli ferdige. Også dette gikk veldig fint.
Etter lunsj trente vi nede i en steinur. Her var momentene at hunden skulle ta seg frem over de store steinene for å komme frem til figurantene. Dette gikk kjempefint, Kajsa bare hoppet i vei over steinene og fantes ikke berørt av det vanskelige underlaget.
Vi kom hjem fra trening i 18:30 tiden og etter en laaaaaangt dusj hoppet jeg i pysjen og benket med foran TV-en. Jeg hadde ikke mer enn fått satt meg ned før telefonen ringte. Det var en ny leteaksjon. Jeg hoppet opp av stolen, fant frem noen tørre klær og hoppet i bilen. Denne gangen kom jeg akkurat frem i det jeg fikk vite at savnede allerede var funnet.
På søndagen var det tidlig opp for å reise på ruintrening igjen. Denne gangen var det i et industriområde på Minde. Vi startet med et søk inne i en lagerhall. Her var oppgaven at 2 barn var savnet inne i hallen. Jeg sendte Kajsa inn i hallen og gikk et lite stykke inn for å se hva som skjedde. Det tok ikke lange tiden før hun tydelig jobbet med noe og vips var første "barnet" funnet. Figuranten skulle få bli liggende mens jeg søkte etter neste. Det var utrolig å se hvordan hun var ferdig med denne og bare fokuserte på å finne neste. Dette hadde vi ikke prøvd før. Et par minutter senere var neste "barn" funnet. Også hun ble liggende mens vi søkte gjennom resten av hallen for å sjekke at det ikke var fler.
Etter lunsj skulle vi søke av området utenfor lagerhallen. Frem til nå hadde jeg bare brukt løsbitt for å sikre at Kajsa ikke avstandsmelder, men denne gangen skulle jeg prøve med fastbitt. Første figurant satt på bakken inni noen hyller, så her gikk meldingen kjempefint. Neste figurant satt oppå noen hyller sikkert 2,5 meter over bakken. Her jobbet hun en liten stund med å lokalisere, før hun bestemte seg for at han var i høyden og at hun ikke kom opp og dermed meldte. Flinke jenta si, sånn skal det gjøres :-) Da jeg kom på påvisning så jeg at hun hadde nesen i sky og jeg løftet henne opp på noen paller slik at hun fikk tatt seg helt frem til figutanten.
Så bar det videre rett på ettermiddagsvakt.
Vi fikk masse gode tilbakemeldinger etter helgen. Kajsa er kjempeflink, men jeg må bli flinkere til å tenke taktisk opplegg i forbindelse med søk i ruiner. Da er det bare å legge seg i hardtrening ogå satser vi på å reise på godkjenningslag i ruinsøk til høsten. Jeg gleder meg:-)
I dag har jeg heldigvis fri, så nå er det bare å slappe av etter helgen.

4 kommentarer:

 1. Høres ut sdom du har hatt en travel helg... Jeg er stiv og støl etter langrenn og slalom i myrkdalen.

  SvarSlett
 2. Høyt tempo dette ja. Pass på blodtrykket!

  SvarSlett
 3. Ja, det er godt det ikke er slik hver helg :-) Er du bare stiv og støl Glenn, ingen blåmerker??

  SvarSlett
 4. blåmerker får jeg ikke... må jo falle da....

  SvarSlett