lørdag 25. april 2009

Brukshundprøve

I dag har vi debutert på brukshundprøve i rundering. Det endte med 1. plass og opprykk til klasse C. Vi startet med rundering og denne gikk kjempefint. Da vi kom tilbake, var det rett inn på lydighetsbanen for å ta lydighetsøvelsene utenom fellesdekken. Dette gikk også nokså greit, men vi nullet som forventet i forangående i line. Etterpå var det tid for fellesdekk og budføring. I fellesdekken var det en hund som angrep Kajsa før hundene ble kommandert i dekk. Det tok ganske lang tid før vi fikk tak i denne hunden og Kajsa ble bitt flere ganger. Huff, jeg synes så forferdelig synd på henne, hun bare hylte og hylte :-( Arrangørene var kjempegrei og gav oss litt tid til å komme oss etter sjokket. I tillegg ble noen av de andre deltagerene med på en fellesdekk bak huset, før vi skulle inn i ringen igjen. Dette var nok hovedgrunnen til at Kajsa klarte å komme seg gjennom fellesdekk nr 2, for de første gangene bak huset nektet hun å bli liggende i det hele tatt. Budføringen gikk også nokså dårlig, her var Kajsa mest opptatt av å sjekke om det var noen hunder rundt henne, men vi fikk akkurat godkjent heldigvis. Dermed var opprykket i boks.
Her er poengene:

Lydighet:
Lineføring: 7
Gå foran i line: 0
Dekk under marsj: 8
Innkalling: 10
Apportering: 6
Hopp over hinder: 8
Fellesdekk: 8
Totalt: 160

Spesialøvelse:
Budføring: 5
Rundering: 9
Totalt: 73

Dette ble tilsammen 233 som er 9 peng høyere enn kravet til opprykk. Med tanke på det som skjedde kan vi ikke annet enn å være kjempefornøyd :-)

4 kommentarer:

 1. Gratulerer!Men uff så kjedelig med den fellesdekken da. Hvor var dette her?

  SvarSlett
 2. Tusen takk. Det var i Fredrikstad. Heldigvis fikk jeg mye hjelp etterpå da.

  SvarSlett
 3. GRATULERER SÅ MYE! Kanon bra prestasjon - spesielt med tanke på hva Kajsa fikk erfare. Fy flate så tragisk! Stakkers, lille Kajsa!
  Håper eier og hund ble utvist fra området og ikke fikk gå opp til prøve...og du, jeg syntes at det skulle bare mangle at dere skulle få god hjelp etter noe slikt...uansett; Jeg er kjempe imponert! *bøyer meg i støvet* :o)

  SvarSlett
 4. Tusen takk Elin. Jeg tror han fikk gjøre ferdig øvelsene, men han fikk ikke ta fellesdekken igjen da.
  Tror Kajsa og jeg trenger mye trening på fellesdekk fremover i hvert fall. Tar nok litt tid å få henne trygg igjen

  SvarSlett