søndag 5. juli 2009

Redningshundtrening

Nå har vi kommet godt i gang med treningen på at Kajsa ikke skal melde på spor og "seter". Det vi har gjort til nå er å legge ut masse spor og seter som Kajsa ikke kan melde på fordi bringkobbelet er strammet helt opp. Hun har nå begynt å ignorere disse og fortsetter for å lete etter folkene. I tillegg har hun fått gå masse rett i belønning for å prøve å få henne til å bli dårligere på meldingen. I begynnelsen satt figurantene med leken klar og viste henne leken i det hun kom ut. Etter hvert har vi klart å legge inn ca 1 sek pause før leken taes frem, for at hun skal lære seg å vente litt hos figuranten for å se hva som skjer. Grunnen til at vi legger inn denne pausen er at jeg på sikt ønsker at Kajsa skal vente 1-2 sekunder hos figuranten før hun eventuelt melder med løsbitt eller bringkobbel eller får gå rett i lek. Hun er vanligvis altfor rask til å melde ute hos figuranten, så denne pausen tror jeg hun kan ha godt av.
Etter hvert har jeg planer om å ta ned igjen bringkobbelet, men fortsatt la henne gå rett i belønning eller melde med løsbitt. Kun en gang nå og da skal hun få melde med bringkobbelet. Forhåpentligvis vil dette løse problemene våre. Dersom vi ikke har klart å løse dette i løpet av juli og august, blir det nok konvertering til hals på oss.
På treningen i går fikk Kajsa også lov til å gå et ca 300 meter langt spor. Det var et spor i motvind med veldig mye skiftende underlag (skifter mellom lyng og snaufjell) og i tillegg var det 2 personer som hadde gått sammen hele veien. Sporet gikk kjempefint og vi klarte skiftene veldig bra. Det ble noen stopp i skiftene, men hun fant fort igjen sporet og vi hadde god kontroll på sporet hele veien og fant alle gjenstandene :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar